gototopgototop
ponedeljak, 23. jul 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Veliki potencijal za unapređenje privredne saradnje između Srbije i Čilea
+ larger fontnormal font- Smaller font
cile5Na marginama 13. skupa na vrhu Pacifičke alijanse koji se održava u Meksiku, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić imao je radni sastanak sa ministrom inostranih poslova Čilea Roberto Ampuero Espinosom (Roberto Ampuero Espinoza).

U sadržajnom i prijateljskom razgovoru, dva ministra spoljnih poslova dali su pozitivnu ocenu trenutne bilateralne saradnje i saglasili su se da je potencijal za njihov dalji razvoj, pre svega na polju privredne saradnje, veoma velik.

Šef srpske diplomatije zahvalio je sagovorniku na principijelnoj poziciji Čilea u poštovanju principa teritorijalnog integriteta i međunarodnog prava, kao i na istrajnom i čvrstom stanovištu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavinsosti Kosova.

Dva ministra razmenili su mišljenja i stavove o najvažnijim spoljnopolitičkim izazovima sa kojima se obe države sučeljavaju, kao i o značaju i benefitima Republike Srbije koja ima status posmatrača u Pacifičkoj alijansi - regionalnoj platformi, pre svega, okrenutoj unapređenju privredne saradnje.

Ministar Dačić je u cilju daljeg unapređenja prijateljskih veza pozvao čileanskog kolegu da poseti Srbiju.