gototopgototop
петак, 13. јул 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са председницом Парламента Мозамбика
+ larger fontnormal font- Smaller font
Predsednica Parlamenta_MozambikaПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић, који борави у званичној дводневној посети Мозамбику, посетио је Парламент где је имао садржајан разговор са председницом Парламента Мозамбика Вероником Макамом (Verónica Nataniel Macamo Dlovo).

У исцрпном разговору председница Парламента је саговорника из Србије детаљно упознала са саставом, приоритетима у раду Парламента, као и највећим изазовима за развој парламентаризма и демократије.

Посебно је издвојила стално залагање за равноправност и истоветну заступљеност свих слојева друштва на политичком плану, а самим тим и у Парламенту. Председница Парламента Макамо истакла је и пуну подршку Мозамбика територијалном интегритету Србије и поштовању принципа међународног права, као и неопходност заједничких наступа парламентарних делегација две државе на одбрани заједничких приоритета и циљева.

Министар Дачић упознао је саговорницу са током реформи које се спроводе, као и са најважнијим унутрашњим и спољнополитичким циљевима Владе Републике Србије.

Обострано је оцењено да историјска пријатељска сарадња између две државе даје перспективу садржајног унапређења сарадње и међусобне пријатељске интеракције на бројним пољима од заједничког интереса.