gototopgototop
петак, 06. јул 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Опроштајни сусрет министра Дачића и амбасадорке Аустралије Џулије Фини
+ larger fontnormal font- Smaller font
Amb. AustralijeПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас у опроштајну посету амбасадорку Аустралије у Републици Србији Џулију Фини.

Министар Дачић је изразио захвалност амбасадорки Аустралије на њеном личном доприносу унапређењу билатералне сарадње Србије и Аустралије у протеклих четири године, истакавши важност интензивирања политичког дијалог на високом нивоу. Посебно је нагласио значај посете аустралијске министарке за спољне послове и трговину Џулије Бишоп Србији у јулу 2017. године.

Министар Дачић, такође је указао на важност остварених резултата у области економске и културне сарадње, а нарочито ангажовања аустралијске компаније „Рио Тинто" у развоју рударских пројеката у Србији, као и реализације великог заједничког археолошког пројекта „Глац" у Сремској Митровици.

Присуство бројне српске дијаспоре у Аустралији представља важну спону у билатералним односима између Србије и Аустралије и потенцијал за даље унапређење свеукупне сарадње.

Амбасадорка Фини истакла је задовољство оствареним резултатима на унапређењу односа Србије и Аустралије, срдачно се захваливши министру Дачићу на одличној сарадњи оствареној са Министарством спољних послова и другим државним органима Републике Србије током њеног мандата.