gototopgototop
četvrtak, 31. maj 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Spremnost za dalju saradnju sa Asocijacijom država Kariba
+ larger fontnormal font- Smaller font
ACSPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa generalnom sekretarkom Asocijacije država Kariba (ACS) Džun Somer, koja boravi u Republici Srbiji na naš poziv.

U današnjem razgovoru izraženo je zadovoljstvo zbog prve posete visokog predstavnika ACS od prijema Republike Srbije u statusu posmatrača u ovu regionalnu organizaciju koja okuplja veliki broj država Kariba i obostrano je potvrđena spremnosti za dalju saradnju.

Šef srpske diplomatije posetu generalne sekretarke Asocijacije država Kariba ocenio je kao veoma važnu, istorijsku i od vitalnog značaja, imajući u vidu prijateljske odnose i podršku na međunarodnom planu.

Nakon sastanka ministar Dačić i generalna sekretarka Džun Somer potpisali su Okvirni sporazum o saradnji između Vlade Republike Srbije i Asocijacije država Kariba, kao pravni okvir za buduću saradnju u oblastima obrazovanja, kulture, razvoja turizma, zaštite od prirodnih katastrofa i drugih oblasti od zajedničkog interesa.

"Srbija ima dugogodišnje prijateljske odnose sa državama Kariba, ali nisu dovoljno razvijeni i nismo dovoljno prisutni u tom regionu, zato smo potpisali Okvirni sporazum kako bismo napravili pravni osnov za saradnju", rekao je ministar Dačić i ocenio da Srbija i u diplomatskom smislu treba da bude prisutnija u tom regionu.