gototopgototop
utorak, 29. maj 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Tradicionalno prijateljski odnosi između Srbije i Gane odličan osnov za unapređenje saradnje
+ larger fontnormal font- Smaller font
Gana -_parlamentPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa predsednikom Parlamenta Republike Gane Aronom Majkom Okvajeom.

Ministar Dačić podsetio je na tradicionalno dobre odnose koji decenijama postoje između Srbije i Gane i založio se za jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Upoznao je sagovornika sa pozicijom Srbije u vezi sa Kosovom i Metohijom i obavestio ga o toku pregovora koji se, pod pokroviteljstvom Evropske unije, vode u Briselu.

Predsednik Parlamenta Republike Gane Okvaje naglasio je da je srećan što je posetio Srbiju kao prvi ganski funkcioner nakon mnogo godina i što je u prilici da razgovara sa prijateljima u gradu u kome je održana Prva konferencija Pokreta nesvrstanih zemalja, u čijem su osnivanju učestvovali nekadašnji jugoslovenski lider Tito i prvi predsednik nezavisne Gane Kvame Nkrumah.

Sagovornici su se saglasili da su tradicionalno prijateljski odnosi dveju zemalja, koji imaju dugu i bogatu istoriju i koji datiraju iz vremena sticanja ganske nezavisnosti, odličan osnov za unapređenje saradnje u poljoprivredi, obrazovanju, trgovini i drugim oblastima, uz nastavak uzajamne podrške u međunarodnim forumima.