gototopgototop
четвртак, 10. мај 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са замеником председника Комитета за међународне послове Савета федерације Федералне скупштине Руске Федерације
+ larger fontnormal font- Smaller font
kisljakПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић сусрео се данас са Сергејом Кисљаком, замеником председника Комитета за међународне послове Савета федерације Федералне скупштине Руске Федерације, који у Београду борави ради учешћа на Међународној парламентарној конференцији „Кроз идеју Европске уније ка миру и развоју".

У светлу обележавања Дана победе 9. маја у Москви, министар Дачић је нагласио да наша земља има велику част и задовољство што је била представљена на највишем нивоу, учешћем председника Републике Србије Александра Вучића, који је са председником Руске Федерације Владимиром Путином, предводио Марш бесмртног пука, те су заједно положили венце на Гробу незнаног јунака.
Такође, министар Дачић је рекао да је тај дан веома важан за историју наших народа, као и за сећање на све руске и српске јунаке који су дали своје животе и допринос борби за слободу и против фашизма.

У разговору је обострано оцењено да су билатерални односи на изузетно високом нивоу, посебно када је реч интензитету политичког дијалога, као и да их карактерише не само блискост два народа, већ и узајамна подршка и разумевање.