gototopgototop
utorak, 08. maj 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić uputio čestitku ambasadoru Ivanu Mrkiću povodom odlikovanja od strane japanskog cara
+ larger fontnormal font- Smaller font
Mrkic -_odlikovanje_JapanPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je danas čestitku ambasadoru Ivanu Mrkiću, povodom uručenja Ordena izlazećeg sunca sa velikom lentom od strane japanskog cara Akihita.

„S velikom radošću i osećajem ponosa sam primio vest da ti je japanski car Akihito upravo uručio Orden izlazećeg sunca sa velikom lentom, najviše japansko odlikovanje za posebne zasluge koje jedan stranac može primiti u Japanu.

Ovo odlikovanje je van svake sumnje veliko i zasluženo priznanje za tvoje izuzetno profesionalno i predano angažovanje na unapređenju odnosa između Srbije i Japana, zemlje koju si tako dobro upoznao, pratio i svakako zavoleo.

Orden koji si primio služi na čast našoj diplomatiji u celini, predstavlja primer budućim generacijama srpskih diplomata, kao i podsticaj za dalji rad na unapređenju prijateljskih odnosa i sveukupne saradnje Srbije i Japana.

Još jednom ti upućujem iskrene čestitke, uz želje za dalje profesionalne uspehe i svaku ličnu dobrobit", navodi se u čestitki ministra Dačića.