gototopgototop
utorak, 17. april 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Spremnost jačanja bilateralne saradnje Srbije i Jordana u svim segmentima od zajedničkog interesa
+ larger fontnormal font- Smaller font
Amb. JordanaPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadora Hašemitske Kraljevine Jordan Favaza Al-Eitana, koji je u Republici Srbiji akreditovan na nerezidencijalnoj osnovi iz Republike Grčke.

Ministar Dačić je ocenio da su ukupni odnosi Srbije i Jordana dobri ali nedovoljno razvijeni i izrazio spremnost jačanja i unapređenja bilateralne saradnje dve zemlje u svim segmentima od zajedničkog interesa.

Uz podsećanje na dugu tradiciju naših diplomatskih odnosa, uspostavljenih 1951. godine, ministar Dačić je istakao i potrebu revidiranja sporazuma iz doba bivše SFRJ.

U srdačnom razgovoru razmenjeni su pozivi za posetu dva ministra, uz konstataciju da takve posete obično daju podsticaj za jačanje političkog dijaloga, ekonomske saradnje i ugovorne regulative.

Jordanski ambasador je informisao šefa srpske diplomatije o situaciji u pripadajućem regionu. Saradnju sa Republikom Srbijom ocenio je kao veoma pozitivnu i u tom kontekstu istakao je zadovoljstvo sastancima koje će imati i u Ministarstvu poljoprivrede, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministarstvu odbrane i Ministarstvu omladine i sporta.

Na kraju sastanka je potvrđena obostrana opredeljenost za nastavak razvoja bilateralne saradnje uz očekivanje da se naši odnosi unapređuju, posebno u oblasti obrazovanja, kulture i sporta.