gototopgototop
ponedeljak, 26. mart 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Intenziviranje političkog dijaloga i razmena poseta na najvišem nivou između Srbije i Etiopije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Amb. EtiopijePrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu novoimenovanu ambasadorku Savezne Demokratske Republike Etiopije u Republici Srbiji, na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Rimu Zenebu Tadase Voldecadik.

Poželevši dobrodošlicu ambasadorki, ministar Dačić je ukazao na značaj daljeg jačanja tradicionalno prijateljskih odnosa dveju zemalja koji imaju dugu i bogatu istoriju. Naglasio je da posebno treba raditi na unapređenju sada nerazvijene ekonomske saradnje.

Ministar Dačić izrazio je posebnu zahvalnost za etiopsku poziciju u vezi sa jednostrano proglašenom nezavisnošću „Kosova" u izrazio je nadu da će se takva etiopska politika nastaviti i u budućnosti.

Poželeo je Etiopiji da nastavi sa ubrzanim rastom i razvojem i prevazilaženjem trenutnih teškoća i ponudio svaku pomoć koju na tom putu Etiopiji može da pruži Srbija.

Sagovornici su se saglasili sa potrebom intenziviranja političkog dijaloga i razmene poseta i nastavka uzajamne podrške u međunarodnim forumima.