gototopgototop
utorak, 13. mart 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dačić i Mičel o regionalnoj stabilnosti, evropskom putu Srbije, kao i o nastavku Briselskog dijaloga
+ larger fontnormal font- Smaller font
Micel 13._mart_2018Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa pomoćnikom državnog sekretara SAD-a za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom koji boravi u Beogradu u okviru svoje prve posete regionu od kad je preuzeo aktuelnu funkciju.

U razgovoru su razmatrane teme koje se tiču regionalne stabilnosti, evropskog puta Srbije, kao i nastavka Briselskog dijaloga.

Sagovornik je istakao da Sjedinjene Američke Države Republiku Srbiju posmatraju jednom od najznačajnijih zemalja regiona i okosnicom stabilnosti na Balkanu.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ukazao je da cenimo podršku SAD-a i izrazio interes da se pozitivna dinamika bilateralnih odnosa razvija i u budućnosti, naročito kada se obeležava 100 godina od kada je, u znak savezništva sa Srbijom, podignuta srpska zastava na Beloj kući.

Pomoćnik državnog sekretara Ves Mičel ukazao je da SAD kontinuirano podržavaju evropski put Srbije i ostvarivanje napretka u okviru Briselskog dijaloga.

U cilju oživljavanja tradicionalno savezničkih veza i prijateljskih odnosa, kao i daljeg intenziviranja saradnje i međusobnog razumevanja, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je pomoćniku državnog sekretara Stejt Departmenta Vesu Mičelu izjavu američkog predsednika Vudro Vilsona o Kosovu, povodom Vidovdana, pod naslovom „Slavimo Kosovo kao Dan časti" iz Njujork tajmsa od 19. juna 1918. godine.

Dacic Wess_Mitchell_13032018_5 Dacic Wess_Mitchell_13032018_6