gototopgototop
среда, 31. јануар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић и шеф УНМИК-а о актуелној безбедносној и политичкој ситуацији на Косову и Метохији
+ larger fontnormal font- Smaller font
3Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас специјалног представника генералног секретара Уједињених нaција и шефа УНМИК-a Захира Танина, у склопу његове редовне посете Београду, пред предстојећу седницу Савета безбедности УН-a о раду УНМИК-a.

Разговарано је о актуелној, осетљивој безбедносној и политичкој ситуацији на Косову и Метохији, посебно након трагичног убиства Оливера Ивановића, као и у вези са актуелним дешавањима поводом покушаја укидања Специјалног суда за злочине ОВК.

Теме разговора биле су и перспектива дијалога Београда и Приштине и ангажман УНМИК-a.

Указано је на значај даљег несмањеног присуства и деловања ове мисије ради стварања услова за нормалан и достојанствен живот Срба и припадника других неалбанских заједница на Косову и Метохији.

Министар Дачић је нагласио да је за Републику Србију очување актуeлне динамике и формата седница Савета безбедности УН-а на ову тему од изузетне важности, посебно у контексту настојања у правцу изградње поверења и стабилности.

Шеф српске дипломатије је изразио посебну захвалност на уложеним напорима у имплементацији мандата УНМИК-а, уз очекивање да ће Мисија и у наредном периоду наставити са његовим спровођењем у складу са резолуцијом СБ УН 1244 (1999).