gototopgototop
subota, 04. novembar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministri spoljnih poslova Srbije i UAE opredeljeni za dalje jačanje saradnje dveju zemalja
+ larger fontnormal font- Smaller font
UAE 4._novembar_2017Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na kraju drugog dana učešća na Sir Bani Jas Forumu u Abu Dabiju, imao je bilateralni sastanak sa ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Abdulahom bin Zajedom Al Nahjanom.

U razgovoru je obostrano konstatovan visok nivo bilateralnih odnosa i saradnje i dogovoreno njihovo dalje jačanje i unapređivanje. Dogovoren je i nastavak rada na pripremi za potpisivanje više sporazuma iz bilateralne sfere.

Ministar inostranih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su odlukom Vlade Republike  Srbije ukinute vize za državljane njegove zemlje i podvukao da će u kratkom roku ovo pitanje biti rešeno i sa njihove  strane kako bi se ukinule vize i za građane  Srbije za ulazak u UAE.

Na kraju sastanka potpisan je Memorandum o razumevanju o osnivanju Mešovitog komiteta za konzularna pitanja.

Ministar Dačić je uputio poziv šeiku Abdulahu bin Zajedu da poseti Srbiju iduće godine, što je od strane ministra Ujedinjenih Arapskih Emirata prihvaćeno sa velikim zadovoljstvom.