gototopgototop
уторак, 31. октобар 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са делегацијом Одбора за спољне послове Сената Италије
+ larger fontnormal font- Smaller font
Senat ItalijaПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у Министарству спољних послова делегацију Одбора за спољне послове Сената Италије, коју су чинили први потпредседник Одбора сенатор Паоло Корсини и сенатор Вито Петроћели.

Током разговора је изражено задовољство одличним билатералним односима Србије и Италије, који имају карактер стратешког партнерства. Обострано је констатовано да је парламентарна сарадња на високом нивоу, што значајно доприноси унапређењу свеукупних билатералних односа између две земље.

Министар Дачић је захвалио на подршци коју парламент Италије у континуитету пружа Србији на путу ка ЕУ, обавестивши саговорнике о актуелној ситуацији у области евроинтеграција, као и о дијалогу са Приштином.

Министар се посебно осврнуо на историјски и верски аспект Косова и Метохије, односно на суштинске разлоге због којих Србија никада неће признати једнострано проглашену независност Косова.

Чланови делегације Одбора за спољне послове Сената Италије су изразили захвалност због организације ове посете, која је за њих од великог значаја ради пуног сагледавања могућности унапређења свеукупних билатералних односа, као и размене мишљења о регионалним и глобалним питањима.