gototopgototop
среда, 18. октобар 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић и министар одбране Ирака Хајали о потенцијалима за унапређење сарадње две земље
+ larger fontnormal font- Smaller font
irak dacic al hajalijem 01Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић који борави у званичној посети Републици Ирак састао се данас министром одбране Ирфаном Махмуд Хајалијем.

Обострано су истакнути традиционални одлични пријатељски односи између две државе и њихових народа.

У разговору, министар Дачић је подвукао важност поштовања територијалног интегритета Републике Србије и Републике Ирак и међусобне подршке на међународном плану.

Министар одбране Републике Ирак Ирфан Махмуд Хајали је захвалио на подршци коју Србија даје борби против тероризма кроз учешће у Глобалној коалицији против тероризма.

Обострано је закључено да су потенцијали за унапређење сарадње између Србијe и Републике Ирак велики у бројним областима, а посебно у обнови инфраструктуре и развоју пољопривреде Ирака и образовању.

Посебно је истакнута веома добра сарадња два Министарства одбране и две војске, као и важност коју Ирак има за српску наменску привреду. Министар Хајали је подвукао и важност сталних контаката између две државе на свим нивоима и са тим циљем је прихватио да посети Србију у најскорије време.Састанак министра Дачића са министром одбране Ирфаном Махмут Хајалијем
Састанак министра Дачића са министром одбране Ирфаном Махмут Хајалијем
Састанак министра Дачића са министром одбране Ирфаном Махмут Хајалијем
Састанак министра Дачића са министром одбране Ирфаном Махмут Хајалијем