gototopgototop
petak, 13. oktobar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Oproštajna poseta ambasadora Japana
+ larger fontnormal font- Smaller font
Ambasador JapanaPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Japana Djuičija Takaharu koji uskoro završava svoju dužnost u Republici Srbiji.

Ministar Dačić je izrazio zahvalnost ambasadoru Takahari na njegovom ličnom doprinosu intenziviranju političkog dijaloga i saradnje između Srbije i Japana.

U razgovoru je ocenjeno da su odnosi između dve zemlje u stalnom usponu, sadržajni i višeslojni i potvrđena je spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga, razmenu poseta na svim nivoima i povezivanje privreda dveju zemalja. Istaknut je interes za jačanje ekonomske, kao i drugih oblika saradnje, sa posebnim naglaskom na mere za povećanje japanskih investicija.

Ministar Dačić je ponovio zahvalnost na visokom stepenu solidarnosti koju je narod Japana pokazao prema Srbiji kroz donacije i bespovratnu pomoć. Ocenio je da su podrška i solidarnost uzajamni i da predstavljaju trajnu vrednost u daljem razvoju prijateljskih odnosa Srbije i Japana.

Šef srpske diplomatije poželeo je ambasadoru Takahari puno uspeha na profesionalnom i ličnom planu, uz napomenu da će u Srbiji biti uvek rado viđen gost.

Ambasador Takahara je izneo da iz Srbije nosi najlepše uspomene i da je posebno zadovoljan zbog realizacije nekoliko velikih projekata dogovorenih tokom njegovog mandata.Sastanak Dačić - Takaharu

Sastanak Dačić - Takaharu

Sastanak Dačić - Takaharu

Sastanak Dačić - Takaharu