gototopgototop
petak, 15. septembar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Budimpešta: Saradnja srpskih i mađarskih privrednika
+ larger fontnormal font- Smaller font
srp madj_forum_15092017_1U Ambasadi Srbije u Budimpešti 15. septembra održan je Srpsko-mađarski poslovno-turistički forum u organizaciji Privredne komore Vojvodine i Mađarsko-srpskog poslovnog saveta, uz logističku podršku naše ambasade u Budimpešti. Predstavljanje privrednih i turističkih potencijala Vojvodine i intenziviranje ekonomske saradnje sa mađarskim susedima, bili su ciljevi foruma, kome je prisustvovalo više od sto srpskih i mađarskih privrednika.

Vođeni su i B2B („biznis tu biznis") razgovori, a interesovanje mađarskih privrednika se posebno odnosilo na saradnju u oblasti poljoprivredne i prehrambene industrije, građevinskog, energetskog i IT sektora, ugostiteljstva i nautičkog turizma, metalske industrije, hotelijerstva i bankarstva. Prikazan je deo gastronomske ponude Vojvodine i održana degustacija vina iz vinskih podruma AP Vojvodine i Mađarske, kao i mini izložba proizvoda industrije građevinskog materijala „Toza Marković" iz Kikinde.

srp madj_forum_15092017_2

Podsetimo, privredni i turistički potencijali Srbije promovisani su u Budimpešti tokom manifestacije „Dani Srbije – Vidi Srbiju" 7. septembra i u Segedinu tokom poslovno-turističkog foruma 1. septembra.
Ključne reči: Mađarska