gototopgototop
petak, 01. septembar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Segedin: Održan Mađarsko-srpski turistički forum
+ larger fontnormal font- Smaller font
segedin 01092017_2Mađarsko-srpski poslovno-turistički forum i B2B susreti održani su u Segedinu 1. septembra u organizaciji Privredne komore Vojvodine, Trgovinske i industrijske komore županije Čongrad, uz podršku Ambasade Srbije u Budimpešti. Cilj foruma je bio predstavljanje turističke privrede i potencijala Vojvodine i povezivanje sa privrednicima iz Čongrada.

Ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac je najavio održavanje Srpsko-mađarskog poslovno-turističkog foruma u okviru „Dana Vojvodine u Budimpešti", 15. i 16. septembra u Ambasadi Srbije u Budimpešti.

„Iako su politički odnosi između dve zemlje veoma dobri i ekonomska saradnja sa robnom razmenom iz godine u godinu raste, ne možemo biti zadovoljni sa turističkom saradnjom između Mađarske i Srbije, jer zaostaje i ne odgovara objektivnim mogućnostima za razvoj. Mađarski turisti malo znaju o turističkim potencijalima Srbije. Upravo su zbog toga turistički forumi od velikog značaja za promociju srpskog turizma", istakao je ambasador Drobac.

segedin 01092017_1
Pal Nemeši, predsednik Privredne komore županije Čongrad, je naglasio tradicionalno dobru saradnju sa privrednim komorama iz Vojvodine i dodao da je u cilju učvršćivanja saradnje, u maju ove godine potpisan sporazum.

Laslo Šoljmoš, zamenik gradonačelnika Segedina, je istakao da je za Segedin izuzetno važna turistička saradnja sa AP Vojvodinom, jer je od ukupnog broja turista koji posete Segedin najveći procenat iz Srbije.

Bojana Miljuš, zamenik generalnog sekretara Privredne komore Vojvodine, istakla je da su na tradicionalno dobru saradnju privrednika iz Srbije, posebno AP Vojvodine, i Mađarske, uticali neposredno susedstvo, komplementarnost privreda obe zemlje, dobre komunikacijske veze, kao i aktivnosti privrednih komora obe strane.

U okviru privredno-turističkog foruma, grad Kikinda je predstavio manifestaciju „Dani ludaje".
Ključne reči: Mađarska