gototopgototop
sreda, 06. septembar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Tokio: Održan koncert japanske grupe „Japalkan“ u Ambasadi Srbije
+ larger fontnormal font- Smaller font
japalkan 0_06.09.2017Udruženje za unapređenje muzičke saradnje sa Srbijom na čelu sa predsednicom Ecuko Cunozaki, suprugom bivšeg ambasadora Japana u Beogradu, organizovalo je 6. septembra, u prostorijama Ambasade Srbije u Tokiju, koncert japanske grupe „Japalkan", koja izvodi srpsku muziku.

Ambasador Nenad Glišić zahvalio se članovima sastava „Japalkan" na popularisanju srpske muzike širom Japana i izrazio nadu da će ova grupa sledeće godine prvi put posetiti Srbiju, na poziv režisera Emira Kusturice.„Nadam se da će vaš repertoar srpskih pesama, nakon boravka u Srbiji i gostovanja na festivalu Kustendorf, biti još širi. Hvala Ecuko Cunozaki na pomoći koju redovno pruža u organizovanju kulturnih manifestacija u Ambasadi, kao i predsedniku Asocijacije Japan-Srbija, bivšem ambasadoru u Beogradu Tadaši Nagaiju, na prisustvu i podršci održavanju koncerta", rekao je ambasador Glišić, koji se, na gitari, pridružio grupi u izvođenju kompozicija „April u Beogradu" i „Tamo daleko". On je prisutnima podelio tekst pesme „Tamo daleko", kako bi zajedno otpevali.

japalkan 1_06.09.2017

Po završetku koncerta, gosti su imali prilike da probaju različite srpske kulinarske specijalitete, rakiju i vina iz Srbije.
Ključne reči: Japan