gototopgototop
ponedeljak, 14. avgust 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dobri bilateralni odnosi između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva i spremnost za intenziviranje saradnje
+ larger fontnormal font- Smaller font
Kif 1Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadora Velike Britanije Denisa Kifa.

Obostrano je ocenjeno da dve zemlje imaju dobre bilateralne odnose, kao i da postoji spremnost i interes za dalji nastavak saradnje, posebno u oblasti ekonomije. Posebno je istaknut značaj nastavka razmene poseta na visokom nivou.

Sagovornici su konstatovali da će unapređenju dijaloga dve zemlje dodatno doprineti i predstojeća poseta stalnog podsekretara Forin ofisa Sajmon Mek Donalda Beogradu 11. i 12. septembra 2017. godine, kao i poseta delegacije Doma lordova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Srbiji od 26. do 28. septembra 2017. godine.

Istaknut je značaj jubileja, 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, koji se u obe zemlje obeležava nizom manifestacija.

Takođe, na današnjem sastanku izraženo je zadovoljstvo što će Ujedinjeno Kraljevstvo biti domaćin Samita o Zapadnom Balkanu tokom 2018. godine. U razgovoru su razmenjena mišljenja i o najaktuelnijim dešavanjima na svetskoj političkoj sceni i u regionu Zapadnog Balkana.Sastanak Dačić - Kif
Sastanak Dačić - Kif
Sastanak Dačić - Kif
Sastanak Dačić - Kif