gototopgototop
četvrtak, 01. jun 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Učešćem na Forumu Srbija još jednom pokazala da pridaje izuzetnu važnost privrednoj saradnji sa Ruskom Federacijom
+ larger fontnormal font- Smaller font
Stand SrbijeVršilac dužnosti predsednika Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić, nakon svečanog otvaranja Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, otvorio je štand Republike Srbije na ovom Forumu.

Ministar Dačić izrazio je zadovoljstvo zbog učešća Srbije na Sanktpeterburškom forumu i istakao da je Forum prilika za osnaživanje sveukupnih trgovinskih odnosa između Republike Srbije i Ruske Federacije.

Vršilac dužnosti predsednika Vlade i ministar spoljnih poslova istakao je da je učešćem na Forumu Srbija još jednom pokazala da pridaje izuzetnu važnost privrednoj saradnji sa Ruskom Federacijom, kao i da je zainteresovana za što veće prisustvo ruskih firmi i ruskog kapitala na srpskom tržištu.

Ministar je posebno naglasio da će Srbija, nastupom na Forumu, nastojati da prikaže sve svoje privredne potencijale kako ruskim, tako i drugim inostranim partnerima, u cilju sklapanja konkretnih poslovnih aranžmana.

„Ruska Federacija je naš strateški politički, ekonomski i jedan od vodećih spoljnotrgovinskih partnera. Naglašavam da su veoma dobri politički odnosi omogućili stabilnu osnovu za unapređenje sveukupne saradnje i time doprineli da Ruska Federacija bude među najznačajnijim privrednim partnerima Republike Srbije - i kao izvozna destinacija za srpsku robu i kao strani investitor", istakao je ministar Dačić na otvaranju štanda Srbije na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.Ministar Dačić  na otvaranju štanda Srbije na Sankt Peterbuškom Forumu
Ministar Dačić  na otvaranju štanda Srbije na Sankt Peterbuškom Forumu
Ministar Dačić  na otvaranju štanda Srbije na Sankt Peterbuškom Forumu