gototopgototop
четвртак, 01. јун 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Учешћем на Форуму Србија још једном показала да придаје изузетну важност привредној сарадњи са Руском Федерацијом
+ larger fontnormal font- Smaller font
Stand SrbijeВршилац дужности председника Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић, након свечаног отварања Међународног економског форума у Санкт Петербургу, отворио је штанд Републике Србије на овом Форуму.

Министар Дачић изразио је задовољство због учешћа Србије на Санктпетербуршком форуму и истакао да је Форум прилика за оснаживање свеукупних трговинских односа између Републике Србије и Руске Федерације.

Вршилац дужности председника Владе и министар спољних послова истакао је да је учешћем на Форуму Србија још једном показала да придаје изузетну важност привредној сарадњи са Руском Федерацијом, као и да је заинтересована за што веће присуство руских фирми и руског капитала на српском тржишту.

Министар је посебно нагласио да ће Србија, наступом на Форуму, настојати да прикаже све своје привредне потенцијале како руским, тако и другим иностраним партнерима, у циљу склапања конкретних пословних аранжмана.

„Руска Федерација је наш стратешки политички, економски и један од водећих спољнотрговинских партнера. Наглашавам да су веома добри политички односи омогућили стабилну основу за унапређење свеукупне сарадње и тиме допринели да Руска Федерација буде међу најзначајнијим привредним партнерима Републике Србије - и као извозна дестинација за српску робу и као страни инвеститор", истакао је министар Дачић на отварању штанда Србије на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу.Министар Дачић  на отварању штанда Србије на Санкт Петербушком Форуму
Министар Дачић  на отварању штанда Србије на Санкт Петербушком Форуму
Министар Дачић  на отварању штанда Србије на Санкт Петербушком Форуму