gototopgototop
četvrtak, 01. jun 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dačić: „Srbija ima veoma zapažen nastup na Sanktpeterburškom forumu i očekujemo da će to biti od velike koristi“
+ larger fontnormal font- Smaller font
Forum -_SPVršilac dužnosti predsednika Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić koji predvodi zvaničnu delelgaciju Republike Srbije na XXI Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu razgovarao je danas sa direktorom Gaspromnjefta Aleksandrom Djukovim i potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Rugozinom.

„U ova dva dana imaćemo mnogo sastanaka. Razgovaraću sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim, generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom, sastaću se sa premijerom Mongolije, kao i sa šefom mađarske diplomatije Peterom Sijartom.

Srbija ima status zemlje-gosta na XXI Međunarodnom ekonomskom forumu. Kasnije ću govoriti na otvaranju Foruma i otvoriti naš štand.

Na današnjim sastancima konstatovali smo da je naša saradnja sa Ruskom Federacijom veoma dobra, da tako treba i da se nastavi. Sa Rogozinom sam dogovorio da sledeća sednica Mešovitog komiteta bude u oktobru, u Srbiji, i da do tada pripremimo sve ono što bi mogli da uradimo.

Rogozin je izrazio želju da tada dođe do prezentacije svih novih ruskih tehnologija, kao i mogućnosti učešća srpskih stručnjaka u nekim projektima. Govorim o projektima iz oblasti energetike i avio-industrije.

Srbija ima veoma zapažen nastup na Forumu i očekujemo da će to biti od velike koristi.

Srbija treba više da iskoristi to što sa Ruskom Federacijom ima Sporazum o slobodnoj trgovini. Moramo to da iskoristimo da privučemo ruske investicije, upravo kroz otvaranje različitih industrijskih zona za ruske privrednike, čime bi oni investirali u proizvodnju u Srbiji.

Nivo ekonomske razmene od dve i po milijarde može da bude prevaziđen i mislim da možemo da idemo ka nečemu o čemu smo Šojgu i ja govorili još 2008. godine a to je da ekonomska razmena bude 4 milijarde dolara", izjavio je danas vršilac dužnosti predsednika Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.Sastanak ministra Dačića sa generalnim direktorom Gaspromnjefta
Sastanak ministra Dačića sa generalnim direktorom Gaspromnjefta
Sastanak ministra Dačića sa Dimitrijem Rogozinom
Sastanak ministra Dačića sa Dimitrijem Rogozinom