gototopgototop
уторак, 02. мај 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Чикаго: Представа „Кумови“ Душана Ковачевића
+ larger fontnormal font- Smaller font
Cikago 1742017У организацији „International Voices Project", америчког позоришта „Vitalist Theatre"и Генералног конзулата Републике Србије у Чикагу представљен је први пут на енглеском језику позоришни комад „Кумови" Душана Ковачевића у Културном центру Сервантес у Чикагу.

Улоге комада читали су глумци позоришта „Vitalist Theatre", док је текст драме превео са српског на енглески језик Денис Барнет, професор драматургије из Ајове.

„Кумови" су изведени на осмом Фестивалу „International Voices Project", који се одржава од 17. априла до 18. маја у Чикагу. Током Фестивала представљени су позоришни комади из Шпаније, Ирске, Финске, Румуније, Немачке Индије, Аустралије, Велса, Шведске, а први пут представљен је и један српски писац.

Пре почетка програма, присутним готима обратили су се Патрисија Ломбарди Ацера, извршни директор „International Voices Project" и Дејан Радуловић, конзул жеран, који се захвалио на избору српског драмског писца, истакавшиулогу и значај Душана Ковачевића у српској позоришној и филмској уметности.
Кључне речи: САД