gototopgototop
sreda, 26. april 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dačić i Brende: „Stabilnost Zapadnog Balkana od suštinske važnosti za razvoj svih zemalja regiona“
+ larger fontnormal font- Smaller font
BrendePrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se u Oslu sa svojim kolegom, ministrom inostranih poslova Kraljevine Norveške, Borge Brendeom.

Tokom zvaničnog susreta ministra Dačića i ministra Brendea zajednički je konstatovano da je stabilnost Zapadnog Balkana od suštinske važnosti za razvoj svih zemalja regiona ali i celokupnu stabilnost evropskog kontinenta.

Sagovornici su se složili u oceni da Republika Srbija vođenjem odgovorne politike i stabilnošću rada svojih institucija predstavlja najsnažniju polugu za očuvanje mira i prosperiteta u našem regionu.

Norveška strana istakla je punu podršku procesu EU integracija Zapadnog Balkana, u kome očekuje suštinsku posvećenost reformskim procesima i konstruktivnu saradnju svih zemalja regiona. Takođe, Norveška se zalaže za jasno definisanu i aktivnu posvećenost EU politici proširenja na Zapadni Balkan.

Ministar Brende naglasio je da Norveška u razgovorima potvrđuje i posvećenost saradnji sa regionom Zapadnog Balkana, kao i da će on figurirati na listi njenih spoljnopolitičkih prioriteta i najavio udvostručenje finansijke podrške projektima demokratizacije, ljudskih prava i rodne ravnopravnosti, slobode medija i drugih elemenata pravne države.

Šef norveške diplomatije istakao je da Norveška Republiku Srbiju označava kao „partnera plus" u regionu Zapadnog Balkana.Sastanak ministra Dačića sa MSP Norveške
Sastanak ministra Dačića sa MSP Norveške
Sastanak ministra Dačića sa MSP Norveške
Sastanak ministra Dačića sa MSP Norveške
Sastanak ministra Dačića sa MSP Norveške 
Ključne reči: Norveška Ivica Dačić