gototopgototop
utorak, 25. april 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa predsednikom Parlamenta Kraljevine Švedske
+ larger fontnormal font- Smaller font
alinPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas predsednika Parlamenta Kraljevine Švedske Urbana Alina.

Ministar Dačić je izrazio zadovoljstvo što obeležavanje 100 godina diplomatskih odnosa Srbije i Švedske započinje posetom predsednika Parlamenta Švedske.

U srdačnom razgovoru obostrano je ocenjeno da su bilateralni odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski. Politički dijalog je intenzivan i odvija se u kontinuitetu na svim nivoima, a postoji i obostrani interes za dalje produbljivanje i jačanje svih vidova bilateralne saradnje, naročito u ekonomskoj sferi.

Ministar Dačić je ukazao da Republika Srbija posebno ceni aktivnu podršku Kraljevine Švedske evropskim integracijama i preneo očekivanje da će se ona nastaviti i ubuduće.

Urban Alin je pozitivno ocenio nastavak sveobuhvatnih reformi koje sprovodi Vlada Srbije i ponovio spremnost Švedske za nastavak podrške evropskim integracijama Republike Srbije i u daljem toku pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom.

U razgovoru su razmenjena mišljenja i u vezi sa nastavkom dijaloga Beograda i Prištine u Briselu i aktuelnim pitanjima u regionu. Bilo je reči i o migrantskoj krizi, borbi protiv terorizma, kao i o drugim međunarodnim temama.Sastanak ministra Dačića sa Urbanom Alinom
Sastanak ministra Dačića sa Urbanom Alinom
Sastanak ministra Dačića sa Urbanom Alinom
Sastanak ministra Dačića sa Urbanom Alinom