gototopgototop
ponedeljak, 24. april 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao s predsednikom Progresivne alijanse socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu
+ larger fontnormal font- Smaller font
pitelaPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova sastao se danas u Briselu s predsednikom Progresivne alijanse socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu Djanijem Pitelom.
Šef srpske diplomatije izrazio je nadu da će zemlje Evropske unije uvažiti političke i ekonomske reformske procese koje sprovodi Vlada Srbije, kao i napore koje Srbija ulaže u dijalog sa Prištinom i, otvaranjem pregovaračkih poglavlja, podržati napredak Srbije na njenom evropskom putu.

Predsednik političke grupe socijaldemokrata, druge po snazi u Evropskom parlamentu, u kome predstavlja Italiju, preneo je prvom potpredsedniku Vlade Srbije podršku italijanske vlade i rekao da se, i u njegovoj zemlji, i u Evropskom parlamentu, sa velikim interesovanjem prate odvažne reforme koje preduzima srpska vlada.

Pitela je naglasio da je članstvo Srbije od velikog političkog i ekonomskog značaja za EU. Istakao je da će se u Evropskom parlamentu, ali i u kontaktima sa kolegama iz Nemačke i drugih zemalja, zalagati da se ubrza dinamika otvaranja pregovaračkih poglavlja.

Šef srpske diplomatije zahvalio je na podršci koju Italija pruža našoj zemlji, budući da je Italija među najvažnijim partnerima Srbije i od najvećeg je značaja da stvorimo bolje poslovno okruženje za nove italijanske i druge investicije.Sastanak ministra Dačića sa Djanijem Pitelom
Sastanak ministra Dačića sa Djanijem Pitelom
Sastanak ministra Dačića sa Djanijem Pitelom