gototopgototop
sreda, 08. mart 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić i ministar Eritreje Saleh potpisali Memorandum o razumevanju između dva ministarstva
+ larger fontnormal font- Smaller font
Sporazum 1Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar inostranih poslova Države Eritreje Osman Saleh potpisali su danas Memorandum o razumevanju između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva spoljnih poslova Države Eritreje o uspostavljanju političkih konsultacija o pitanjima od zajedničkog interesa.

U srdačnom razgovoru, koji je prethodio potpisivanju navedenog Memoranduma, obostrano je ocenjeno da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri i prijateljski i da postoji prostor za intenziviranje saradnje u svim oblastima.

Ministar Dačić je istakao da je ovo prva poseta od uspostavljanja diplomatskih odnosa 2012. godine i da time postaje istorijska u odnosima dve zemlje. Ministar Saleh je, u tom pravcu, pozvao ministra Dačića u uzvratnu posetu Eritreji, što je pre moguće.

Obostrano je iskazana potreba za intenziviranjem aktivnosti u pravcu kontinuiranog političkog dijaloga kao i zajednički interes za uspostavljanje i dalje jačanje svih vidova bilateralne saradnje, posebno u ekonomskoj sferi.

Ministar Dačić zahvalio se na dosadašnjoj podršci Države Eritreje spoljno-političkim prioritetima Republike Srbije i izneo očekivanje da će se ona nastaviti i ubuduće. Izneo je uverenje da ima puno prostora za razvoj bilateralne saradnje, posebno u spoljno-trgovinskoj razmeni, koja je nerazvijena imajući u vidu privredne mogućnosti dve zemlje.

Ministar Saleh je rekao da su narodi Republike Srbije i Države Eritreje bratski, da dele iste vrednosti, posebno o pravu svake države na teritorijalni suverenitet i integritet, kao i da će Država Eritreja i nadalje podržavati naše spoljnopolitičke prioritete u svim međunarodnim organizacijama i forumima u kojima bude učestvovala. 


Potpisivanje sporazuma ministra Dačića sa MSP Eritreje
Potpisivanje sporazuma ministra Dačića sa MSP Eritreje
Potpisivanje sporazuma ministra Dačića sa MSP Eritreje
Potpisivanje sporazuma ministra Dačića sa MSP Eritreje
Potpisivanje sporazuma ministra Dačića sa MSP Eritreje