gototopgototop
ponedeljak, 26. decembar 2016. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Sergej Lavrov čestitao ministru Dačiću nadolazeće praznike
+ larger fontnormal font- Smaller font
c.jpg22222222222Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom.

U ime Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i svoje lično ime, izrazio je saučešće ruskoj strani povodom tragičnog gubitka života velikog broja ruskih građana u avionskoj nesreći iznad Crnog mora, među kojima su bili i veliki prijatelji Srbije - članovi ansambla Aleksandrov.

U razgovoru su sumirani rezultati uspešne saradnje dve zemlje u 2016. godini i razmotren je plan daljih redovnih kontakata visokih zvaničnika dve zemlje, koji doprinose ukupnom razvoju bilateralnih političkih i ekonomskih odnosa.

Ambasador Čepurin uručio je ovom prilikom prvom potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Republike Srbije Ivici Dačiću pismo ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova u kojem se kaže:

„Poštovani gospodine Ministre, dragi Ivice,

Od sveg srca ti čestitam dolazeću Novu godinu i Božić.

Odlazeća godina je obeležena aktivnim unapređenjem strateškog partnerstva Rusije i Srbije u interesima naših zemalja i naroda. Održani brojni kontakti na svim nivoima, realizacija zajedničkih projekata i planovi daljeg zajedničkog delovanja su dobar temelj za uspešan razvoj rusko-srpskih odnosa u narednim godinama.
Koristim ovu priliku da izrazim zahvalnost na toplom prijemu koji sam doživeo tokom posete Beogradu 12. i 13. decembra. Nadam se novim sastancima iduće godine radi nastavka sadržajne razmene mišljenja i koordinacije poteza na međunarodnoj areni. Želim tebi i tvojim najbližima dobro zdravlje, sreću i blagostanje."