gototopgototop
utorak, 13. decembar 2016. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Tokio: Prezentacija Srbije u Ambasadi
+ larger fontnormal font- Smaller font
U organizaciji japanske kompanije „AZ Group", koja učestvuje u projektu upoznavanja zemalja kroz kulturu "Global Night", održano je u Ambasadi Republike Srbije veče kulturne razmene Srbije i Japana i predstavljanja srpske kulture japanskoj publici. S obzirom na činjenicu da su ciljna grupa bili Japanci koji do sada nisu imali priliku da borave u našoj zemlji, predstavnici Ambasade kao i  T. Nagato i Dj. Ojaizu održali su jednočasovnu prezentaciju o Srbiji, njenoj geografiji, prirodnim lepotama, znamenitostima Beograda i Novog Sada, lokalitetima Svetske baštine, kulinarskim specijalitetima, tradicionalnim pićima, kao i o uspesima naših sportista na OI 2016.

Ambasador Nenad Glišić pozvao je prisutne da posete Srbiju, uvere se u njene lepote i gostoprimstvo i upoznaju njenu kulturu, muziku i hranu. Predstavnica udruženja za unapređenje muzičke saradnje Japana i Srbije i supruga bivšeg ambasadora Japana u Beogradu Ecuko Cunozaki, odevena u tradicionalnu srpsku nošnju, iznela je svoja pozitivna iskustva tokom četvorogodišnjeg boravka u Srbiji.

U muzičkom delu programa nastupili su članovi japanske grupe „Japalkan", koju predvodi mladi trubač Naoki Hašinuma, koji je u pratnji gitare izveo pesme „Oj Coko Coko crno oko" i „Ajde Jano", dok im se u izvođenju „Ederlezi" pridružila Ecuko Cunozaki na violini. Za izvođenje kompozicije „Jesenje lišće" izvođačima se pridružio i ambasador Glišić na gitari.
Ključne reči: Japan