gototopgototop
petak, 02. decembar 2016. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić i direktor Rosatrudničestva o saradnji dve zemlje u kulturnoj sferi
+ larger fontnormal font- Smaller font
Glebova 4Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se sa direktorom Federalne agencije Ruske Federacije za pitanja Zajednice nezavisnih država, sunarodnika u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju Ljubov Glebovom.

Direktor Rosatrudničestva Ljubov Glebova je prenela zadovoljstvo zbog svoje posete Srbiji, pozitivno ocenivši aktuelni momenat saradnje dve zemlje u kulturnoj sferi.

Informisala je o sutrašnjoj svečanosti povodom predstavljanja javnosti makete kupole Hrama Svetog Save u Beogradu, koja će biti izložena u Ruskom domu. Iskoristila je priliku da lično uputi poziv ministru Dačiću da prisustvuje ovoj ceremoniji.

Ministar Dačić je naglasio važnost izgradnje Hrama Svetog Save za našu zemlju i srpski narod, podvukavši značaj uloge koju ruska strana ima u projektu unutrašnjeg ukrašavanja Hrama. Takođe, preneo je zahvalnost na posvećenosti koju ruska strana pridaje završetku izgradnje jednog od simbola Beograda i Srbije, kako u finansijskom tako i u stručnom pogledu, izrazivši uverenje da će zajednički rad na ovakvim projektima uveliko doprineti razvoju ukupne kulturne saradnje dve zemlje.Sastanak Dačić - Glebova
Sastanak Dačić - Glebova
Sastanak Dačić - Glebova
Sastanak Dačić - Glebova