gototopgototop
ponedeljak, 31. oktobar 2016. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Sastanak ministra Dačića sa novim ambasadorom Švedske u Srbiji
+ larger fontnormal font- Smaller font
Svedska 2Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je novopostavljenog ambasadora Kraljevine Švedske Jana Lundina.

Ministar Dačić poželeo je švedskom ambasadoru uspeh u radu i izrazio zadovoljstvo što su bilateralni politički i ekonomski odnosi dve zemlje u usponu i što ćemo naredne godine obeležiti stogodišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa. Zahvalio je na švedskoj podršci procesu evrointegracija Srbije, kao i na značajnoj finansijskoj razvojnoj pomoći koju Švedska dodeljuje Srbiji.

Istakao je da je Srbija zainteresovana za dalje intenziviranje sveukupne saradnje i uputio poziv da ministar spoljnih poslova Švedske Margot Valstrom dođe u posetu Srbiji.

Švedski ambasador Jan Lundin se saglasio da su odnosi dve zemlje veoma dobri. Zahvalio se na podršci Srbije Švedskoj za njen izbor za nestalnu članicu Saveta bezbednosti UN-a za period od 2017. do 2018. godine. Posebno je izrazio veliko zadovoljstvo što je treći put na službi u Beogradu.Sastanak ministra Dačića sa ambasadorom Švedske
Sastanak ministra Dačića sa ambasadorom Švedske
Sastanak ministra Dačića sa ambasadorom Švedske
Sastanak ministra Dačića sa ambasadorom Švedske