gototopgototop
ponedeljak, 12. septembar 2016. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Maroka
+ larger fontnormal font- Smaller font
amb. MarokaPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Maroko u Beogradu Abdulaha Zegura.

Ministar Dačić zahvalio je na ambasadorovom angažovanju u prethodne 4 godine i njegovom doprinosu unapređenju odnosa dve zemlje.

U razgovoru su konstatovani tradicionalno dobri bilateralni odnosi dve zemlje i izražen obostran interes za njihovo dalje unapređenje, naročito na ekonomskom planu. Zajednički je apostrofiran značaj intenziviranja političkog dijaloga na visokom nivou, održavanja narednog zasedanja Mešovitog komiteta, kao i daljeg razvoja parlamentarne saradnje.

Ministar Dačić je posebno istakao zahvalnost na principijelnom stavu Kraljevine Maroko u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i izrazio očekivanje da će se nastaviti podrška marokanske strane teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije, kao i našim naporima za rešavanje pitanja Kosova i Metohije, mirnim putem kroz dijalog.