gototopgototop
ponedeljak, 01. februar 2016. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa Andreasom Mihaelisom
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic - mihaelisPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas političkog direktora Ministarstva inostranih poslova Savezne Republike Nemačke Andreasa Mihaelisa, koji se nalazi u dvodnevnoj posti Srbiji.

Ministar Dačić naglasio je da su bilateralni odnosi Republike Srbije i Nemačke dobri, da ih karakterišu intenzivna saradnja na svim poljima, dijalog na visokom nivou i konstantan trend unapređenja. Savezna Republika Nemačka je jedan od vodećih privrednih partnera i investitora, kao i najveći bilateralni donator razvojne pomoći.

Šef srpske diplomatije izneo je i zadovoljstvo saradnjom sa Nemačkom u okviru Trojke OEBS-a i spremnost da se saradnja nastavi i za vreme nemačkog predsedavanja OEBS-u. Ministar je izrazio očekivanje da ćemo nastaviti sa unapređenjem političkog dijaloga i sveukupne saradnje.

Andreas Mihaelis naglasio je da sa zadovoljstvom može da konstatuje napredak koji je poslednjih godina ostvaren ne samo u bilateralnim odnosima sa SRN, već i u razvoju Srbije. Podvukao je da Nemačka veoma ceni odnos Srbije prema migrantima, kao i da je Srbija veoma važan partner kada je reč o stabilnosti regiona. Podsetio je da su stabilnost i saradnja zemalja regiona jedan od glavnih ciljeva inicijative kancelarke Angele Merkel o pokretanju tzv. Berlinskog procesa. Istakao je da će Savezna Republika Nemačka nastaviti da pruža snažnu podršku u procesu o članstvu Srbije u EU.