gototopgototop
utorak, 19. januar 2016. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Sastanak ministra Dačića sa ministrom inostranih i evropskih poslova Slovačke Republike
+ larger fontnormal font- Smaller font
DSC 0002_5Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas potpredsednika Vlade Slovačke Republike i ministra inostranih i evropskih poslova Miroslava Lajčaka.

U srdačnom razgovoru obostrano je ocenjeno da su bilateralni odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski i istaknut je zajednički interes za njihovo dalje produbljivanje i jačanje u svim oblastima.

Ministar Dačić zahvalio se na kontinuiranoj podršci Slovačke Republike evrointegracijama Republike Srbije, a naročito principijelnoj podršci Slovačke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije. Istakao je da Srbija posebno ceni što je Slovačka na Generalnoj konferenciji UNESKO u Parizu glasala protiv prijema tzv. Kosova u tu organizaciju.

U razgovoru su razmenjena mišljenja i u vezi sa nastavkom dijaloga Beograda i Prištine u Briselu i situacijom u regionu. Bilo je reči i o aktuelnoj migrantskoj krizi.

Ministar Lajčak preneo je spremnost Slovačke Republike da sa Republikom Srbijom nastavi da i dalje razvija intenzivnu komunikaciju i saradnju na svim poljima.