gototopgototop
среда, 16. децембар 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Састанак министра Дачића са амбасадором Чепурином
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic-cepurin 16._decПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић сусрео се данас са амбасадором Руске Федерације у Београду Александром Чепурином.

У разговору је потврђена обострана спремност за развој укупних односа, а нарочито економске сарадње између Републике Србије и Руске Федерације.

Предстојеће заседање српско-руског Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу, које ће се одржати 11-12. јануара 2016. године у Београду, а чији су копредседници први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и потпредседник Владе Руске Федерације Дмитриј Рогозин, представља снажан импулс унапређењу економских односа. Заједнички је констатовано да се припреме за одржавање заседања Међувладиног комитета спроводе по плану, као и да ће се наставити са праксом одржавања сталних контаката представника две стране.

Током сусрета, сумирани су резултати добре сарадње Републике Србије и Руске Федерације током 2015. године и размењене су новогодишње честитке.