gototopgototop
уторак, 01. децембар 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Састанак председавајућег ОЕБС-у Дачића са Ламбертом Занијером
+ larger fontnormal font- Smaller font
Arena -_Dacic_-_ZanijerПредседавајући ОЕБС-у, први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са генералним секретаром ОЕБС-а Ламбертом Занијером. 

Министар Дачић и генерални секретар ОЕБС-а Занијер позитивно су оценили сарадњу између Србије као председавајуће и Секретаријата и генералног секретара ОЕБС-а током 2015. године, захваљујући којој, у години пуној безбедносних изазова и подела ОЕБС је допринео смиривању тензија у региону ОЕБС-а, пре свега у Украјини кроз деловање Специјалне посматрачке мисије и Трилатералне контакт групе.

Председавајући ОЕБС-у Ивица Дачић обавестио је о комплексним припремама за одржавање 22. Министарског савета ОЕБС-а, а саговорници су сложили да је велики одзив министара спољних послова одраз признања за добро лидерство Србије као председавајуће, односно за значај ОЕБС-а као организације.

Такође, током данашњег састанка министар Дачић и Занијер разменили су мишљења о одлукама чија припрема је у току за усвајање током Министарског савета.