gototopgototop
уторак, 22. септембар 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Одржане конзуларне консултације са Турском
+ larger fontnormal font- Smaller font
Konferencija Turska_002Конзуларне консултације Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних послова Републике Турске на нивоу помоћника министара за конзуларне послове, одржане су 17. септембра 2015. године, у Београду.

На консултацијама су размењена мишљења о међусобној конзуларној сарадњи и другим актуелним питањима од заједничког интереса. Договорена је даља сарадња и редовна размена искустава у конзуларној области, особито у вези пружања конзуларне заштите грађанима у хитним и ванредним ситуацијама, као и у условима све израженијих нерегуларних миграција. Констатована је потреба оријентације на модернизацију конзуларног рада и сталног подизања квалитета конзуларне заштите и услуга. Том приликом, конзуларни односи и сарадња Републике Србије и Републике Турске су оцењени позитивно.

Конзуларне консултације су биле садржајне, у духу пријатељских односа, и констатована је обострана спремност за даље унапређење конзуларне сарадње Републике Србије и Републике Турске.