gototopgototop
среда, 12. август 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Опроштајна посета амбасадора Словачке
+ larger fontnormal font- Smaller font
DSC 0049Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас амбасадора Јана Варшоа, који крајем ове недеље завршава свој мандат у Републици Србији. Обострано је констатовано да су билатерални односи веома добри и истакнут је заједнички интерес за њихово продубљивање и даље јачање, нарочито у економској сфери.

Министар Дачић подвукао је да постоје веома добри односи између наших земаља на свим пољима и захвалио се на континуираној подршци Републике Словачке евроинтеграцијама Републике Србије, а нарочито принципијелној позицији Словачке територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије.

Амбасадор Јан Варшо је лично захвалио министру Дачићу на сарадњи, наглашавајући да, поред веома добрих односа две земље и сарадње са званичницима и институцијама Републике Србије, његов мандат обележава и уверење о снажном пријатељству две земље и два народа.

У разговору су размотрена актуелна питања у региону, почетак рада Фонда за Западни Балкан, као и питања из домена рада ОЕБС-а.