gototopgototop
четвртак, 25. јун 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Грчка и Србија традиционални пријатељи
+ larger fontnormal font- Smaller font
23393218 bПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас, 25. јуна министра иностраних послова Републике Грчке Никоса Коцијаса, који у оквиру балканске турнеје борави у Републици Србији.

Министри Дачић и Коцијас потврдили су да су билатерални односи две земље традиционално пријатељски и без отворених питања. Министри су се сагласили да је важно интензивирати регионалну сарадњу, посебно у области миграционе политике, која данас представља велики изазов за регион.

Обострано је оцењено да треба интензивирати политички дијалог, што подразумева чешће сусрете на високом и највишем нивоу. Указано је на могућности одржавање седница две Владе, као и трилатералне сарадње са земаљама региона по питањима од узајамног интереса.

Министри су се сложили да постоји простор за унапређење сарадње и на економском плану, у областима инфраструктуре и енергетике.

Са грчке стране је потврђена подршка Србији у процесу евроинтеграција и спремност да се успоставе заједнички механизми техничке сарадње ради решавања питања од интереса у том процесу.

Грчки министар истакао је да је Грчка увек спремна да пренесе поруке Србије Европској унији.