gototopgototop
petak, 05. jun 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Japana
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic-amb. JapanaPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je danas primio ambasadora Japana Masafumi Kurokija u oproštajnu posetu, povodom njegovog skorog odlaska sa dužnosti ambasadora Japana u Republici Srbiji.

U razgovoru sa japanskim ambasadorom, ministar Dačić izrazio je posebno zadovoljstvo što je u mandatu ambasadora Masafumija Kurokija došlo do intenziviranja političkog dijaloga i saradnje između Srbije i Japana, i istakao je naš interes za jačanje ekonomske, kao i drugih oblika saradnje, sa posebnim naglaskom na mere za povećanje japanskih investicija.

Šef srpske diplomatije Dačić je još jednom izrazio zahvalnost na visokom stepenu solidarnosti koju je narod Japana pokazao nakon katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbiju prošle godine. Ocenio je da su podrška i solidarnost uzajamni i da predstavljaju trajnu vrednost u daljem razvoju prijateljskih odnosa Srbije i Japana.

Tokom razgovora izražena je obostrana saglasnost da su odnosi između dve zemlje u stalnom usponu i potvrđena je spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga, razmenu poseta na svim nivoima i povezivanje privreda dveju zemalja.