gototopgototop
уторак, 14. април 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Саопштење МСП поводом идентификације жртава српске националности страдалих у периоду 1991. до 1995. године на територији Хрватске
+ larger fontnormal font- Smaller font
logo ministarstvaМинистарство спољних послова Републике Србије поздравља успешан наставак активности Комисије за нестала лица Владе Републике Србије и Владе Републике Хрватске. У Заводу за судску медицину и криминалистику у Загребу, 1. априла 2015. године, обављена је идентификација посмртних остатака 14 жртава српске националности, страдалих у периоду од 1991. до 1995. године на територији Хрватске, који су ексхумирани у Слуњу, Задру, Грачацу и другим локацијама.

Идентификацији жртава присуствовали су чланови њихових породица и хрватски министар бранитеља Предраг Матић.

Наглашавајући значај идентификације жртава оцењујемо да овај чин представља потврду опредељења за унапређење билатералних односа Републике Србије и Републике Хрватске.

Решавању и превазилажењу отворених питања из прошлости, које је у функцији побољшања билатералних односа Србије и Хрватске и развоја обострано корисне сарадње, допринеће и предстојећи састанак координатора за отворена билатерална питања, заменика министра спољних и европских послова Републике Хрватске Јошка Клисовића и државног секретара Министарства спољних послова Републике Србије амбасадорке Роксанде Нинчић у Београду.