gototopgototop
понедељак, 09. март 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић састао се са директорком УНОПС-а Гретом Фаремо
+ larger fontnormal font- Smaller font
DSC 0002_1Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са директорком Канцеларије за пројектне услуге УН (УНОПС) Гретом Фаремо.

Шеф спске дипломатије захвалио је УНОПС-у и директорки Фаремо на помоћи и посвећености у отклањању последица прошлогодишњих поплава.

"Укупна вредност пројеката које је у Србији од 2010. године спровео УНОПС износи око 65 милиона евра. Преко УНОПС-а се реализују пројекти намењени санацији штете од поплава у вредности 25 милиона евра, а највећи донатори су ИПА фондови ЕУ, Норвешка, Канада, Велика Британија, Швајцарска и Француска", рекао је Дачић после састанка.

Он је казао да ће Фаремо сутра посетити Обреновац и друга места где су реализовани пројекти УНОПС-а и истакао да је Норвешка преко ове институције издвојила 4,5 милиона евра за обнову јавних зграда, кућа и болница на 18 локација у Србији, док је Велика Британија уложила миллион фунти у систем заштите од поплава у басену Колубаре и у Лазаревцу.

"Радимо са Владом Србије на различитим пројектима и та сарадња траје већ годинама. Тренутно имамо шест пројеката вредних више од 45 милиона евра. Користимо међународне стандарде и локалну стручност, што заједно даје веома добар резултат", рекла је Фаремо.

Посета Србији њена је прва званична посета некој европској земљи од ступања на дужност прошле године.