gototopgototop
четвртак, 08. јануар 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Деманти писања појединих медија у вези са евентуалним признањем ЈПНК од стране Етиопије
+ larger fontnormal font- Smaller font
mspУ вези са писањем појединих медија у којима се спекулише о наводном признању једнострано проглашене независности Косова од стране Етиопије, Министарство спољних послова Републике Србије истиче да о томе никада није било речи у званичним разговорима са етиопском страном, нити је било индиција које би могле указати на промену чврстог става Етиопије по питању њеног непризнавања једнострано проглашене независности Косова.

Министарство спољних послова је у више наврата добило уверавања етиопске стране да до промене става по питању непризнавања ЈПНК неће доћи.

Истовремено, Република Србија остаје доследна посвећености даљем унапређењу билатералних политичких, економских и других односа са Етиопијом о чему ће током предстојећих званичних посета бити детаљније разговарано.

Република Србија и Етиопија су биле и остале доследне у одржавању традиционално добрих односа две земље још из времена СФРЈ, а који трају до данашњих дана.

Министарство спољних послова ће и даље радити на учвршћивању односа са Етиопијом не само на билатералном, већ и на мултилатералном плану, посебно у вези са иницијативама Афричке Уније, али и са свим другим иницијативама УН које се односе на афрички континент.