gototopgototop
ponedeljak, 08. decembar 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa poslanikom Bundestaga Nilsom Anenom
+ larger fontnormal font- Smaller font
BundestagPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa poslanikom nemačkog Bundestaga Nilsom Anenom, članom Socijademokratske partije Nemačke i šefom frakcije SPD u Odboru za spoljne poslove Bundestaga.

Ministar Dačić istakao je tokom razgovora da je Srbija potpuno spremna za pregovarački proces o članstvu u EU i izrazio očekivanje da će Nemačka pozitivno oceniti politiku Vlade Srbije na sprovođenju unutrašnjih reformi, učešće u dijalogu sa Prištinom i doprinos stabilizaciji regiona, kao i da će nam pružiti podršku u pregovorima.

Nils Anen čestitao je šefu srpske diplomatije na preuzimanju predsedavanja OEBS-u, naglašavajući da je to izraz rastućeg poverenja zemalja učesnica OEBS-a u Srbiju. Nemačka će, inače, od naredne godine, zajedno sa Srbijom biti članica Trojke OEBS-a.

Tokom razgovora razmotrene su i teme iz domena bilateralne saradnje, a ministar Dačić naglasio je spremnost Srbije da razvija i unapređuje sveukupnu saradnju sa Nemačkom, jednim od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije. U prvih deset meseci ove godine, spoljnotrgovinska razmena beleži tendenciju rasta, dok je prošle godine dostigla rekord od skoro tri milijarde evra.
Ključne reči: Nemačka Ivica Dačić