gototopgototop
петак, 07. новембар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Опроштајна посета амбасадора Индонезије у Србији Семуела Самсона
+ larger fontnormal font- Smaller font
amb. IndonezijeПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Републике Индонезије у Србији Семуела Самсона.

У разговору је изражен обострани интерес за даље унапређење политичког дијалога кроз размену посета на највишем нивоу, као и за интензивирање свих видова билатералне и економске сарадње. Констатовано је да и у години када обележавамо шездесетогодишњицу успостављања дипломатских односа, две земље остварују широку сарадњу у бројним областима, која се заснива на традиционалном пријатељству, разумевању и узајамном поштовању.

Министар Дачић честитао је амбасадору на високом признању - Ордену српске заставе који му је уручио председник Републике Србије Томислав Николић, као израз захвалности на преданом ангажовању и личном доприносу развоју и продубљивању свестране сарадње и традиционалног вишедеценијског пријатељства две земље.

Амбасадор Самсон поновио је да Индонезија придаје велику пажњу неговању и јачању сарадње са Србијом у свим областима од интереса за две земље, чему је током свог четворогодишњег мандата у Србији настојао да пружи и свој лични допринос.