gototopgototop
sreda, 05. novembar 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić učestvovao na konferenciji ministara spoljnih poslova JIE u Berlinu
+ larger fontnormal font- Smaller font
Berlin 2Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić učestvovao je danas na konferenciji ministara spoljnih poslova Jugoistočne Evrope u organizaciji Aspen instituta u Berlinu.

Tokom konferencije održane su panel diskusije ministara spoljnih poslova regiona na teme „Zapadni Balkan na putu evropskih integracija: održivi napredak i reforme" i „Bosna i Hercegovina - revitalizacija evropskog procesa" na kojima je ministar Dačić, pored ministara spoljnih poslova regiona, bio jedan od govornika.

Konferencija se sastojala i od ekonomske panel diskusije o unapređenju regionalne saradnje i razvoju infrastrukturnih projekata na Zapadnom Balkanu.

Sastanaku iza zatvorenih vrata na temu proširenja Evropske unije, reformskog procesa u zemljama Zapadnog Balkana i regionalne saradnje, pored ministara spoljnih poslova regiona, prisustvovali su i predstavnici Vlada SR Nemačke, Francuske, Italije, Velike Britanije, SAD i institucija Evropske unije.

Ministar Dačić je na marginama konferencije održao i bilateralni sastanak sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Filipom Hamondom, tokom kojeg je razgovarano o unapređenju i daljem produbljivanje saradnje dve zemlje.
Ključne reči: Nemačka Ivica Dačić