gototopgototop
среда, 05. новембар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић учествовао на конференцији министара спољних послова ЈИЕ у Берлину
+ larger fontnormal font- Smaller font
Berlin 2Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић учествовао је данас на конференцији министара спољних послова Југоисточне Европе у организацији Аспен института у Берлину.

Током конференције одржане су панел дискусије министара спољних послова региона на теме „Западни Балкан на путу европских интеграција: одрживи напредак и реформе" и „Босна и Херцеговина - ревитализација европског процеса" на којима је министар Дачић, поред министара спољних послова региона, био један од говорника.

Конференција се састојала и од економске панел дискусије о унапређењу регионалне сарадње и развоју инфраструктурних пројеката на Западном Балкану.

Састанаку иза затворених врата на тему проширења Европске уније, реформског процеса у земљама Западног Балкана и регионалне сарадње, поред министара спољних послова региона, присуствовали су и представници Влада СР Немачке, Француске, Италије, Велике Британије, САД и институција Европске уније.

Министар Дачић је на маргинама конференције одржао и билатерални састанак са министром спољних послова Велике Британије Филипом Хамондом, током којег је разговарано о унапређењу и даљем продубљивање сарадње две земље.
Кључне речи: Немачка Ивица Дачић