gototopgototop
субота, 01. новембар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Гигу похвалила посвећеност Србије реформама на путу ка ЕУ
+ larger fontnormal font- Smaller font
Дачић - ГигуПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се данас са председницом Одбора за спољне послове Народне скупштине Републике Француске Елизабет Гигу.

Министар Дачић подсетио је на традиционално пријатељство Србије и Француске, савезништво и заједничке победе у Првом светском рату, као и на дугогодишњу политичку, економску и културну сарадњу две земље. Оценио је билатералне односе веома добрим, уз изражавање спремности да се сарадња две земље интензивира, нарочито у привредној области, чему ће допринети и предстојећа посета француског премијера Мануела Валса Београду, 6. и 7. новембра 2014. године.

Дачић се захвалио на континуираној подршци Француске процесу евроинтеграција Србијe и истакао да је чланство Србије у ЕУ приоритет наше спољне политике.

Током састанка посебно је размотрена ситуација у региону и улога Србије у очувању стабилности и јачању регионалне сарадње.

Елизабет Гигу изразила је уверење да ће пријатељски односи Француске и Србије и даље бити унапређивани. Посебно је похвалила посвећеност Србије реформама на путу европских интеграција и истакла важност истовременог спровођења политичких, економских и социјалних реформи, нарочито због чињенице да се Европска унија све више профилише као политичка, а не само економска заједница.

Она је поздравила активну улогу Србије у регионалној сарадњи, конструктивни дијалог са Приштином и заложила се за интензивнији дијалог Француске и Србије по свим важним питањима од обостраног интереса.

Кључне речи: Француска Ивица Дачић