gototopgototop
четвртак, 30. октобар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Састанак министра Дачића са јапанским званичником Микамијем
+ larger fontnormal font- Smaller font
Дачић - МикамиПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић разговарао је данас са замеником генералног директора за Европу у Министарству иностраних послова Јапана Масахиром Микамијем, који предводи јапанску делегацију на политичким консултацијама министарстава спољних послова Србије и Јапана.

Министар Дачић изразио је задовољство што је успостављена редовна пракса политичких консултација између две земље, као и очекивање да ће она дати нови подстицај даљем развоју свих облика сарадње. У разговору је истакнут значај даљег унапређења билатералних односа и реализација посета на високом и највишем нивоу. Посебно је указао на значај јачања билатералних економских односа, где по оцени обе стране постоје могућности за њихово даље јачање, посебно на плану већих јапанских улагања у нашу привреду.

Министар Дачић пренео је захвалност Владе Србије на пруженој помоћи коју су после катастрофалних поплава упутили Влада, институције и грађани Јапана. На донаторској конференцији у Бриселу Јапан је Србији донирао пет милиона евра.

Кључне речи: Јапан Ивица Дачић