gototopgototop
среда, 22. октобар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић примио нову амбасадорку Француске
+ larger fontnormal font- Smaller font
Дачић - МороПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету новоименовану амбасадорку Републике Француске у Србији Кристин Моро.

Министар Дачић пожелео је добродошлицу амбасадорки Моро, истакао је традиционално пријатељство две земље и подсетио на савезништво и заједничке победе у Првом светском рату.

Саговорници су заједнички оценили да су билатерални односи интензивирани, као и да је политички дијалог унапређен кроз размену посета на највишем нивоу и јачање стратешког партнерства две земље.

Шеф српске дипломатије захвалио се на континуираној подршци Француске процесу евроинтеграција Србије и подсетио да је чланство Србије у ЕУ један од приоритета спољне политике. Такође, указао је на значајно присуство француских компанија у Србији и изразио очекивање да ће доћи до повећања инвестиција из те земље.

Амбасадорка Моро изнела је уверење да ће се пријатељски односи две земље и даље развијати и похвалила напоре које Србија улаже у процесу европских интеграција. Посебно је истакла симболички значај састанка министара спољних послова и финансија земаља Западног Балкана који ће се сутра одржати у Београду и истакла задовољство поводом предстојеће посете француског премијера Мануела Валса Београду планиране за 6. и 7. новембар.

Кључне речи: Француска Ивица Дачић